Bağlantıları atla
Mask Group

İçerik Yönetimi

Satın alma davranışlarının yüzde 93’lük kısmının online aramalar yaparak başladığını biliyor muydunuz?

Blog İçeriği

Site İçeriği

Ürün İçeriği

Kategori İçeriği

BG Lines
img 1@2x 2

Mutlu müşterilerimizin arasına katılın

2020 yılı itibariyle her birey, 24 saat içerisinde ortalama 2000 reklam ile karşılaşıyor. Peki bu reklamlardan kaç tanesi gerçekten ilgi alanına giriyor ya da aklında kalıyor? Oranın ne kadar düşük olduğu tahmin edebilirsiniz. İçerik pazarlaması sayesinde hedef kitlenizin için faydalı içerikler üreterek onların size gelmesini sağlayabilirsiniz. 2017 yılında yayınlanan verilere göre Dünya genelinde Google’da sadece 1 dakika gibi bir süreçte 3,5 milyon arama yapıldığı, YouTube’da 4,1 milyon video izlendiği, Instagram’daysa 50 binin üzerinde fotoğraf yüklendiği biliniyor. Eşdeğer olarak televizyonlarda, sokaklarda yer alan panolarda, mağazaların vitrinlerindeyse reklamlar/tanıtımlar yayınlanıyor. Peki bunlardan hangisi müşterilerin ilgilerini çekiyor?

İçerik Yönetimi

İçerik pazarlamasında başarılı olmanın sırları⚡

içerik

içerik yönetimi 📝

içerik pazarlaması

içerik yazım süreci

blog içeriği

anahtar kelime

ürün açıklaması

kategori açıklaması

görsel içerik

İçerik pazarlaması sürecinde başarılı olmanın en temel sırrı, üretilen içeriklerde satış yapmayı hedeflemek yerine internet sitenizi ilgili bilgi eşliğinde ziyaret eden kullanıcıya en doğru bilgiyi sunmaktır. Kullanıcılar, her gün 2000’in üzerinde reklama maruz kaldığı için, yaptığı arama sonuçlarında genellikle kendisine bir şey pazarlanmasından ziyade, arama yaptığı bilgiyi öğrenmeyi hedeflemektedir. Bu bağlamdaysa anahtar kelime analizini doğru yapmak ve hedef kitlenizi doğru tanımak önem arz etmektedir.

Bunu örnek bir vakayla inceleyelim. İnternette bir arama motorunda “iş bilgisayarı” kelime grubunu aratan bir kullanıcı, henüz bir bilgisayar markasına ya da modeline karar vermek için değil, hangi bilgisayarların bu gruba girdiğini görmek için arama yapmaktadır. Eğer bizim bilgisayar satışı yapan bir e-ticaret sitemiz varsa, bu kullanıcıya iş bilgisayarları sattığımız sayfadan önce “İş Bilgisayarı Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?” başlıklı içeriğimizi göstermemiz gerekir. Kullanıcının bu içeriği ziyaret etmesiyle birlikte kullanıcının karar mekanizmasına ortak olmuşuz demektir. Devam eden sürecin yönetimiyse daha basit. İlgili içeriğimizde kullanıcıya dikkat etmesi gereken tüm kriterleri gösterdikten sonra, içeriğimizin sonundan “2020’de En Yüksek Performanslı İş Bilgisayarları” başlıklı içeriğimize yönlendirme yapacağız. Bu içeriğimizdeyse 2019 ve 2020 yıllarında üretilen, yapılan testlerden alınan performans sonuçlarına göre sıralanmış olan ve internet sitemizde de satışı gerçekleştirilen ürünlerin genel bilgilerini göstereceğiz. Kullanıcı, bu içerikte bir bilgisayar tercihi yaparsa ve alışveriş eylemini hemen gerçekleştirecekse, fiyat karşılaştırmalarıyla birlikte aksiyona geçecektir. Sadece bilgi edinmek istiyorsa da satın alma aşaması öncesinde internet sitemizi farklı arama sorgularıyla tekrar ziyaret edecektir. Bu ziyaretlere yeni anahtar kelime hedefleriyle hazırlanmamız gerekir.

İçerik pazarlaması sayesinde hedef kitlesiniz içerisinden yeni bir payda elde etmeniz mümkünken, aynı zamanda mevcut kitlenizle sahip olduğunuz etkileşimi de yükseltebilirsiniz.

İçerik, sadece metinden ibaret değildir. Kısacası sunulmak istenen fikrin, duygunun ve düşüncenin bütün hali olarak tanımlanan içerikler, internet kullanım oranının yükselmesi, bireylerin merak ettiklerine giden yolda yaptıkları aramaların sıklaşması ile birlikte günümüzde önemli bir iletişim aracı olmuş durumda. Günümüzde adeta sonsuz bir okyanusa dönüşen içeriklerin arasından markalar, kendi kimliklerini ön plana çıkartmak amacıyla içerik üreterek, pazarlama metodlarının içerisinde içeriklere yer veriyor.

Markanız ya da şirketiniz için içerik pazarlaması öncesinde mutlaka hedefinizi belirlemeniz gerekir. Ulaşmak istediğiniz kitleyi belirlerken bu kitlenin genel demografik yapısını araştırıp, günlük alışkanlıkları tahmin edip, uygun jargonun belirlenmesi için marka imajınızla uyumlu iletişim dilinizin tercih edilmesi gerekir.

Hedefinizi ve hedef kitlenizi oluşturdunuz. Şimdiyse bu kitleye ulaştırmak istediğiniz mesajınızı belirlemesiniz. Şirketiniz tarafından satılan ürünlerin kullanım alanlarını mı tanıtacaksınız? Satışı yaptığınız ürünler için teknik servis öncesi kullanıcıların yapabilecekleri denemeleri mi aktaracaksınız? Sunduğunuz hizmetlerin müşterilerinize hangi durumlarda gerekeceğini mi anlatacaksınız? Evet, bunların hepsini içerik pazarlaması yöntemleri sayesinde hayata geçirebilirsiniz.

Peki bu içerikleri nereden sunacaksınız? Tüm içeriklerinizi internet sitenizden sunmak ya da her içeriğinizi her mecradan sunmak kesinlikle doğru bir tercih değil! Bu bağlamda stratejinizi oluştururken ilk etapta belirlediğiniz hedef kitlenizin günlük davranışlarını tahmin etme, mevcut datalarınızı inceleme yöntemini benimsemek en doğru karar olacaktır.

İçerik stratejisi belirledikten sonra, en can alıcı nokta olan içerik üretimi aşamasına geçiş yapıyoruz.

Hedef kitlenizi belirledik. İçeriklerinizin nasıl bir senaryoda izleyeceğini, hangi mecralardan kitlenize ulaşacağını belirledik. İçerik sıklığınızı belirledik. Şimdiyse içeriklerin hazırlanması aşamasına geçiş yapıyoruz. İçeriklerin hazırlık sürecindeki ana etmen; hangi içerik türünü tercih ettiğinizdir. Şüphesiz; her içerik türünün kendi içerisinde bir hazırlık süreci var. Örneğin metinsel içerik üzerinden ilerleniyorsa, konu hakkında yeterli donanıma sahip, Türkçe kurallarına hâkim, -en kötü ihtimalle- temel SEO metriklerini bilen bir içerik yazarı bulmanız gerekiyor. Görsel içerik üzerinden bir içerik pazarlama stratejisi belirlediyseniz, bu içerikler için de bir tasarımcı ya da grafiker bulmanız gerekiyor.

Unutmayın, içerikleriniz ne kadar kusursuz olursa olsun, hem sade bir dil ile hazırlanmalı hem de markanızın iletişim jargonuna uygun olmalı!

İçeriklerinizi planınıza uygun bir şekilde yayınlıyor, hedef kitlenize duyurduğunuzu düşünüyorsunuz. Peki gerçekten içerikleriniz hedefine ulaşıyor mu? Örneğin kuaförünüz için aylık 20.000 aranmaya sahip “saç stilleri” kelime grubunda bir blog içeriği üretimi gerçekleştirdiniz. Lâkin içeriğiniz sadece aylık 1000-1500 aralığında ziyaretçi alıyor. Böyle bir vaka durumunda;

  • İçerik yeterince ilgi çekici bir başlıkla sunulmuş mu?
  • İçerik yayınlanırken meta şablonlarına özen gösterilmiş mi?
  • İçerik gerçekten “saç stilleri” konusunda doğru bilgi veriyor mu?
  • Ziyaretçiler, içeriğin yüzde kaçını okuyarak sayfadan ayrılıyor?
  • Ziyaretçiler içerikte ne kadar zaman geçiriyor?
  • İçerik yayınlanırken görsel tercihi doğru yapılmış mı?
  • İçerik sosyal medya paylaşımlarında nasıl gözüküyor?

sorularına yanıt bularak, içerikleriniz için eksikleri gideriyoruz.

Sürdürülebilir İçerikler

Yaşam şartları, teknoloji, kullanılan cihazlar her geçen gün değişimler geçirmekte, yeniliklere merhaba demekte. Hal böyleyken, içeriklerinizi oluşturup, bir köşeye bırakmak markanıza adeta ihanet etmekle eş değer sonuçlar doğurabilir. Örneğin 2008 yılında henüz akıllı cep telefonları yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı dönemde hazırladığınız (ya da hazırlattığınız) bir internet sitesi sadece bilgisayar tarayıcılarıyla uyumluysa ve içerik açısından yeterli zenginliğe sahipse ve siz responsive tasarımların gün yüzüne çıkmaya başladığı 2010’lu yıllarda internet sitenizi yenilemediyseniz, üzgünüm; artık mobil cihazlardan içeriklerinizin incelenmesi pek mümkün olmayacaktır. Bu bağlamda içeriklerinizin hem cihazlarla olan uyumunu sürekli geliştirmeli hem yeni bilgiler ortaya çıktıkça içeriklerinizi güncellemeli hem de kullanıcılar tarafından yapılan arama sorgularını takip ederek yeni arama sorgularına uygun hale getirmelisiniz.

Mask Group

Mutlu müşterilerimizin arasına katılın

Vicahi
Samsun Manset
Samsun Etkinlik
Samsun Doktor
Betontas
Alpsan Konteyner

Başlamaya hazır mısın?

Markanıza gerçek gücünü göstermeye hazır mısınız? Mevcut durumunuzu analiz etmek, içerik yönetim sürecinizi planlamak için hemen iletişime geçin.

Sıkça Sorulan Sorular

İçerik yönetimi hakkında merak edilen ve sık sorulan sorulara sizin için yanıt verdik.

SEO çalışmalarının olmazsa olmazı kaliteli içerikler üretilmesidir. İçeriklerin kelime sayısına dair belirli bir kural yoktur. Önemli olan içeriklerin özgün olup, net ve doğru bilgi vermesi, kullanıcı tarafından kolay okunabilir ve arama motorları tarafından keşfedilebilir olması gerekir. İçeriğin kelime sayısı konuya, hedeflenen anahtar kelimenin zorluğuna ve rakiplere göre değişiklik gösterir.

Anahtar kelime içerik pazarlamasının olmazsa olmazıdır. Google’da arama yapan ya da sorusuna cevap arayan kullanıcılara içerikteki doğru anahtar kelime seçimi ve kullanımı ile ulaşılır. SEO çalışmalarının başarısının büyük bir kısmı içerikteki anahtar kelimelerin doğru belirlenmiş ve doğru kullanılmış olmasıyla sağlanır.

“H” Heading etiketinin kısaltılmış hali olup, başlık etiketi anlamına gelir. Ana ve alt başlıkları tanımlamak için kullanılır. H etiketleri Google’ın o sayfa ile ilgili bilgi edinmesini sağlar.

  • H1, etiketlerin en önemlisidir. Sayfanın konusunu kullanıcılara en etkili şekilde sunmayı amaçlar.
  • H2, sayfanın ya da içeriğin H1’de belirtilen konusunu parçalara ayırmak için kullanılır. İçeriklerde H2 kullanılması kullanıcı deneyimi ve SEO açısından önemlidir.
  • H3, üçüncü düzey başlık olarak nitelenir. H2 ile bölünen içerik parçalarının daha ayrıntılı olarak anlatılması halinde kullanılır.

Etiketler, internet sitesindeki içerikleri sınıflandırmaya yardımcı olur. Arama sorgusundan web sitesindeki bir içeriği ziyaret eden kullanıcı etiket sayesinde ilgili benzer içeriğe kolay ulaşır. Web siteleri için belirlenen etiketler tek bir yazıda değil, ilgili diğer yazılarda da kullanılır. 

Evergreen içerik konuyla ilgili en temel hususları ele alır. Sürekli revize gerektirmez, trend konular yer almaz. Üzerinden uzun zaman geçse de internet sitesi trafik alabilir. “Ne, Neden, Nasıl, Nerede, Ne Zaman, Kim” sorularının yanıtını verir. Aranma hacimleri genellikle yüksektir. Evergreen içerikler yazılmadan önce titizlikle araştırma yapılması gerekir.  

İçeriklerin teslim edilme süresi içerik sayısı ile anahtar kelime araştırması ve buna bağlı olarak içeriklerin uzunluğuna göre değişmektedir. İçerik sayısı ve uzunluğu belirlendikten sonra yaptığımız plan tarafınıza iletilir. Planda belirtilen sürede içerikler teslim edilir.

Evet. Sosyal medya içeriklerin hızlı tüketildiği bir mecra. Hedef kitlenize sunduğunuz içerikte mesajı etkileyici bir şekilde vermelisiniz. Trendleri takip eden uzman ekibimiz ve alanında uzman yazar ekibimizle birlikte markanızın diline uygun içerikler hazırlıyor, hedef kitlenize ulaşmanıza yardımcı oluyoruz.

Evet. Bir blog içeriği için sadece özgün olması yeterli değil. Anahtar kelime analizinin doğru yapılmış, içerikte doğru bir şekilde yer verilmiş, arama motorları tarafından kolay taranabilir, kullanıcıya doğru bilginin verilmesi ve kolay okunabilir olması da önemlidir. Uzman editör ve alanında uzman yazar ekibimizle birlikte kaliteli blog içerikleri üretiyor, içeriklerinizi kullanıcı ile buluşturuyoruz.

Evet. Ürün açıklamaları, satışların artmasında önemli rol oynayan, e-ticaretin sitelerinin olmazsa olmazıdır. Uzman editör ve alanında uzman yazar ekibimizle markaların rakiplerinin arasından kolay bir şekilde sıyrılmasını, müşteriyle güvenli bir şekilde buluşmasını sağlıyoruz.

Evet.  Uzman editör ve alanında uzman yazar ekibimizle hazırladığımız tanıtım yazılarıyla hem markanızın bilinirliğini artırıyor hem de arama motorlarında markanızı üst sıralara çıkarıyoruz.

Markanızın ya da web sitenizin basında bilinirliğinin artırılması, hedef kitlenize doğrudan ulaşmanıza yardımcı olan basın bülteni içerikleri hazırlıyoruz. Uzman editör ve alanında uzman yazar ekibimizle internet ortamında markanızın bilinirliğini artırarak hedef kitlenize kolayca ulaşın!

Her sektörden firmaya, her konuda içerik üretimi sağlayıp, içerikleri ekibimizdeki alanında uzman yazarlar üretmektedir.

İletişim

Aklına takılan başka soru mu var? İletişim kuralım.

Keşfet
Kaydır