Bağlantıları atla

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

Gerçekten yüksekte misin?

Dijital pazarlama süreçlerini kurgulamaya başlamadan önce sorgulaman gereken ilk şey: Daha yüksekte olabilir misin? Düşünmenize gerek bırakmadan biz yanıt verelim. Evet!

3D

01

Sektörünü ve mevcut durumunu inceleyerek işe başlayalım.

02

Rakiplerini, sektör geçmişini ve gelecek hedeflerini belirleyelim.

03

Yol haritamızı çizelim, geleceğe doğru ilk adımımızı atalım.

Potansiyeli Keşfet

Potansiyeli Keşfet

SEO hizmeti sayesinde hizmet ya da ürününüzü arayan potansiyel kitlenizi keşfedin.

Kitleni Oluştur

Kitleni Oluştur

İçerik pazarlama sürecini SEO'yla destekleyerek kendi hedef kitleni oluştur.

Dönüşümü Planla

Dönüşümü Planla

Etkileşim gösteren kitlenin dönüşümünü planla, beklentilerini yükselt!

Medya Satın Alımı

Hizmet ya da ürünlerinizle alakalı medya yayıncılarını tespit edelim, otorite sıralamasına sokalım, ortak paydamızı belirleyelim, satın alım sürecini kurgulayıp, %100 şeffaflıkla size sunalım.

Kritik

Teknik Optimizasyon

İnternet sitenizin teknik alt yapısını inceleyelim. Müdahale raporu hazırlayalım. Güncellemeler ile olan uyumu konusunda sizi ve yazılım ekibinizi bilgilendirelim.

Kritik

İçerik Planlaması

İçeriklerinizi marka kimliğinizle bütünleştirelim. Doğru soruları belirleyelim. Hedef kitlemizin davranışlarına uygun içerikleri kurgulayalım.

Link Planlaması

İnternet sitenize gelen ve internet sitenizden giden linklerin mevcut durumunu, link edinme süreçlerini ve site içi link inşa süreçlerinizi kurgulayalım.

İç Optimizasyon

Site içi SEO olarak da adlandırılan iç SEO, web sitelerinin içinde sürdürülen arama motoru optimizasyon hizmeti olarak ifade edilir. Site içinde gerçekleştirilen optimizasyon sayesinde web sitesinin organik trafik yoğunluğu maksimize edilir. Bu da sayfa otoritelerinin artı değer kazanmasına öncülük eder. Web sitesi sıralama iyileşmesine kavuşur ve amaçlanan başarıya ulaşmak daha imkanlı hale gelir.

Rakip Analizi

Rakiplerinizin bulunduğu mevcut durumu inceleyelim. Geçmiş SEO stratejilerini tespit edip, gelecek SEO strateji tahminlerini belirleyelim. Pazar payı paylaşımına dair takip mekanizmalarını kurgulayalım.

Dönüşüm Optimizasyonu

İnternet sitesi ziyaretçilerinizin dönüşüm alışkanlıklarını iyileştirmek adına dönüşüm optimizasyonunuzu gerçekleştirelim.

Yaratıcı SEO

Son zamanlarda sıklıkla adı duyulan SEO, yine dijital pazarlama alanında önem taşıyan bir terim olarak sunulur. Web sitelerinin arama motorlarındaki konumlarını yükseltmek ve daha ön plana çıkmalarına öncülük etmek için SEO’dan faydalanılır. Siteye gelmekte olan organik trafiğin nitel ve nicel yönlerden iyileşmesi için uygulanan stratejik ve teknik çalışmaların tümüne SEO adı verilir. Hedef kelime ve anahtar kelime öbekleri kullanılarak oluşturulan SEO, söz konusu web sitesinin ziyaretçi trafiğini yoğunlaştıran bir uygulamadır.

Bir internet sitesine sahip olmak, dijital pazarlamaya giriş için sadece bir adımdır. İnternet sitesinin arama motorlarıyla olan uyumu, internet pazarlaması alanındaki başarınızın ana kriteridir. İnternet sitenizin bulunduğunuz sektörle alakalı arama yapan kullanıcıların sonuçlarında yer alması, şirketinizin ya da projenizin getirisini önemli düzeyde yükseltecektir.

SEO Nedir?

Search Engine Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu – SEO), kullanıcılar tarafından arama motorlarında yapılan sorgularda, hedeflenen kelime ve kelime grupları için üst sıralarda yer almayı hedeflemek, bu bağlamda yapılan tanıtım ve optimizasyon çalışmalarının tamamıdır. SEO çalışmaları için ana kriter, arama motorları olduğundan ve arama motorları sahip oldukları algoritmaları sıkça güncellediğinden SEO çalışmaları için bir garanti verilmesi kesinlikle mümkün değildir.

SEO’nun Önemli Avantajları Nelerdir?

SEO, dijital pazarlama alanlarından sadece bir tanesi olsa da; yatırım geri dönüşü açısından en yüksek kârlılığa sahip olan pazarlama türüdür. Peki akla ilk gelen avantajları nelerdir?
• Yürütülen çalışmalar sayesinde markanızın bilinirliği artacaktır.
• Sektörünüzle alakalı kelimelerde tüm arama motorları nezdinde sıralama almaya başlayacak, daha görünür olacaksınız.
• Ürünlerinizle alakalı hedeflenen kelime gruplarında potansiyel müşterilerinizle siz farkında olmadan etkileşime gireceksiniz.
• Daha düşük bir bütçeyle, yeni bir şubeye sahip olacaksınız.
• İsterseniz lokal sınırlarda isterseniz sınırları ortadan kaldırarak daha geniş kitlelere erişmeye başlayacaksınız.
• Daha düşük personel gideriyle, daha çok müşteriye ürün satışı gerçekleştirebileceksiniz.
• Online görünürlüğünüzün artmasıyla birlikte müşterilerinizin size olan güveni yükselecektir.
• Tüm çalışmalar ışığında erişeceğiniz hedef kitle, hizmetleriniz ya da ürünlerinizle alakalı arama yapan, yani hizmetleriniz ya da ürünlerinizle ilgilenen hedef kitle olacağı için satışa dönüş oranı daha yüksek olacaktır.
• Hedeflenecek kelime grupları için organik sıralamaya sahip olacağınız için reklam giderleriniz önemli ölçüde düşüş gösterecektir.
• Potansiyel müşterilerinize ek olarak rakipleriniz tarafından da fark edilmeniz üzerine işletmenizin prestiji önemli ölçüde yükselecektir.

SEO Sadece Google için mi yapılır?

Google yüzde 87’nin üzerinde bir arama oranı, yüzde 90’ın üzerinde görüntüleme oranı eşliğinde ne yakın rakibinden önemli düzeyde ilerde yer alıyor. Kendini en sık güncelleyen arama motoru yine Google olurken, zeniwork ekibi, Google algoritma güncellemelerini yakından takip ederek Arama Motoru Optimizasyonu Stratejisi (SEO Stratejisi) geliştirme çalışmalarına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda tüm arama motorlarının çalışma mantıkları ve temel prensipleri benzerlik gösterdiğinden, hayata geçirilen çalışmalar tüm arama motorlarında olumlu etki getirmektedir.

Image 7501

Kusursuz bir SEO süreci yürütmek hiç bir zaman mümkün değildir. SEO çalışması için hazırlanan planın uygulanması, zaman yönetimi, arama motoru algoritmalarında gerçekleşen güncellemelere tam uyum sağlanması gibi hedefler ışığında düzenli bir takip mekanizmasının kurulması, ortaya çıkan yazılımsal ve kullanım açısından iyileştirilmelerin uygulanması gerekir.

BaslamaHedefi Anlama, Yorumlama ve Planlama

SEO sürecinin yönetilebilir olması için en önemli adım, sürecin etkin bir şekilde anlamlandırılması, potansiyel müşteri grubuna göre yorumlanması ve planlanmasıdır. Eğer sürecin sonunda mutlak bir başarı isteniliyorsa, süreçlerin tamamı hakkında yorumlama yapabilecek, fikir üretebilecek kadar bilgi sahibi olmanız gerekir. Yorumlama döneminde, markanızın/ürününüzün genel ihtiyaçlarını ve orta vadeli planlarını belirlemek gerekir. Bu planlar, online pazarlama sürecinde atılacak adımların planlanabilmesi için önemlidir. Potansiyel müşterilerinizin arama davranışlarını tespit etmek, müşteri kitlenizin markanızla olan uyumunu belirlemek, mevcut ve potansiyel rakiplerinizin yatırımlarını analiz etmek ve elde edilen donelerin planınız için optimize edilmesini gerekir. SEO sürecinin planlama aşamasındaysa mevcut internet siteniz varsa ilk aşamada yazılım ve içerik açısından durum tespiti yapılır. Eğer bir internet siteniz yoksa, potansiyel kitlenizle uyumlu, genel arama sonuçlarına hızlı yanıt verebilecek, kullanım başarı skoru yüksek bir internet sitesi planlaması yapılır. Planlama sonrasında mevcut yazılım ekibinizle ortak havuz oluşturularak, çalışmaya başlanır. Eğer bir yazılım ekibiniz yoksa internet sitesi tasarım sürecini Mauna Up üstlenebilir.
Raporlama

Mevcut Durum İncelemesi (Onpage SEO)

SEO stratejisi belirleme aşamasında, mevcutta bir internet siteniz varsa, internet sitenizin teknik anlamda analizini gerçekleştirilir.
  • İnternet sitenizde yer alan sayfaların içerik açısından incelenmesi,
  • Altyapı analizi,
  • İnternet sitenizin hız analizi,
  • İnternet sitenizin görsel açıdan optimizasyonu,
  • İnternet sitenizin kullanıcı deneyimi (UX) açısından durumu,
  • Mevcut sahip olunan organik konumlar,
  • Geçmişte yapılmış link alışverişleri gibi teknik detayların incelenmesi akabinde bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmalar Yazılım Optimizasyonu için raporlanarak hazırlanır.
Rekabet

Rekabet Analizi

Etkili bir optimizasyon süreci için, rakiplerin davranışlarını, adımlarını ve yatırımlarını ölçümlemek önemlidir. Rekabet analizi adımının başlangıcında, sektör pastasında kimin ne kadar dilim aldığının tespit edilmesi gerekir. Bu belirlemenin hemen arkasında sektördeki pay sahiplerinin organik başarı durumu, mevcut link inşası durumu, link stratejileri, içerik politikaları, sosyal medya platformları ve reklam stratejileri için uygun araçlar kullanılarak rakiplerin her biri için analizler gerçekleştirilir. Rekabet analizi aşamasında sizin tarafınızdan tanımlanmış rakipler ile birlikte; rekabet düzeyi açısından paylaşımda bulunan rakipler ve yükselme eğrisi gösteren, yatırımlarını yeni planlayan rakiplerin her biri için analiz gerçekleştirilir. Hayata geçirilen bu analiz, ortaya koyulacak yatırım büyüklüğü, gelecek hedefleri, yatırım stratejisini şekillendirme konularında rolleri belirleyecek en önemli faktörlerden bir tanesidir.
Yazilim 1

Yazılım Optimizasyonu

Eğer projeniz sıfırdan başlayacak bir projeyse hem proje bütçesi hem de arama motorları tarafından aranan ve sorgulanan kriterlere uygun bir yazılım tercihi gerçekleştirmek gerekir. Projeniz başlamış ve ilerleyen aşamalarında zeniwork çalışmalarına entegre edilecekse; yazılımın mevcut arama motoru kriterlerine göre eksikleri giderilmesi gerekir. Bu süreç, proje bütçesi ve gelecek hedefleri ışığında maksimum fayda eğrisi benimsenerek yönetilir.
Icerik

İçerik Optimizasyonu

Projenin hayatta kaldığı süre boyunca kullanıcılara, ziyaretçilere ya da müşterilere en üst düzeyde fayda sağlayabilmek adına; kurumsal imaj, proje vaatleri ve sektörün gerekliliklerinin harmanından oluşturulacak içerik stratejisi uygulamaya konulur. İçerik optimizasyonu sürecinin ilk basamağı; eğer proje için önceki etaplarda üretilmiş içerikler varsa, bu içeriklerin rekabet düzeyinin analizidir. İçeriklerin anahtar kelimelerle olan uygunluğu, kurumsal imajla anlatım üslubu açısından yakınlığı, sunduğu bilgilerin doğruluklarının kontrolü gerçekleştirildikten sonra yeni içerikler için strateji belirlenir. Unutmayın; zeniwork her içerik için alanında uzman, sektörünü takip eden, dil bilgisi kurallarına hâkim yazarlarla çalışır.
Off Page Seo

Off Page SEO

Optimizasyon sürecinin en önemli aşamalarından bir tanesi, link oluşturma stratejilerinin belirlenmesidir. Eğer oluşturulan linklerden herhangi bir geri dönüş olmazsa ve oluşturulan linkler nitelik sahibi olmaktan uzaksa, bu linklerden fayda beklenmesi de bir o kadar uzak olur. Arama motoru algoritmaları, link yapılarına ve link alışverişlerine oldukça önem vermektedir. Bu önem, dikkat edilecek birçok unsuru da beraberinde getirmektedir. Rastgele oluşturulan bağlantılar projenin başlangıç noktasından dahi geriye gitmesine sebep olabilir. Bir proje için link oluşturma stratejisi belirlenirken; iş ortakları, rakipler ve paydaşlar olarak üç sınıf üzerinde araştırma yapılır. Belirlenen kaynaklar için hazırlanacak içeriklerin, anahtar kelime uyumluluğuyla birlikte; yayınlanacak olan kaynakla da maksimum düzeyde uyum sağlamasına özen gösterilir. Stratejinin diğer bir basamağındaysa; hazırlanan link değişimi içeriklerinin ilgili hedef kitleler tarafından takip edilen sosyal medya mecralarında da yer edinmesi için uğraş gösterilmesi gerekir.
Sosyal Destek

Sosyal Medya Desteği

İnternet sitenizin içinde gerçekleştirilen çalışmalara paralel olarak, sosyal medya platformlarında yürütülen iletişim stratejisi de SEO açısından büyük bir önem arz etmektedir. SEO’nun hem en önemli basamağı hem de en önemli sonuç getirisi olan marka bilinirliği sağlamak için müşterilerinizin sahip oldukları tüm online kanallarda yer almak, müşterileriniz ve hedef kitlenizle doğru bir iletişim stratejisi kurmak önem arz etmektedir. Bu bağlamda SEO stratejisinin ilerleme süreçlerine sosyal medya platformlarınızda gerçekleştirdiğiniz kampanyaları ve çalışmaları da entegre etmek önemlidir.
Data Yorumlama

Data Yorumlama

Arama motoru optimizasyon stratejisi sürecinde datalar önemli bir yer kaplar. Sitenizi ziyaret eden kişilerin konumları, sitenize ulaşma türleri, sitenizde geçirdikleri süreler, hangi kelime gruplarını kullanarak sitenizi ziyaret ettikleri, site içerisinde gerçekleştirdikleri davranışlar, paylaşılan demografik bilgileri kapsayan dataların düzenli bir şekilde analiz edilmesi ve tüm stratejinin tekrar yapılandırılması, gözden geçirilmesi ve güncellenmesi; SEO için önemli bir basamaktır.
Kontrol Gelistirme

Kontrol ve Geliştirmeler

Kusursuz bir plan hazırlanmış olsa da hazırlanan planın uygulanması, zaman yönetimi, arama motoru algoritmalarında gerçekleşen güncellemelere tam uyum sağlanması gibi hedefler ışığında düzenli bir takip mekanizmasının kurulması, ortaya çıkan yazılımsal ve kullanım açısından iyileştirilmelerin uygulanması gerekir.
Neler dediler?

SEO hizmeti alan müşterilerimiz neler dedi?

Experimental Premium Account 4
2 1
Ne Dediler

Mutlu müşterilerimizin arasına katılın

Logolar 10
Logolar 1
Logolar 38
Logolar 28
Logolar 8
Logolar 5

Başlamaya hazır mısın?

Markanıza gerçek gücünü göstermeye hazır mısınız? Mevcut durumunuzu analiz etmek, SEO sürecinizi planlamak için hemen iletişime geçin.

Sıkça Sorulan Sorular

SEO hakkında merak edilen ve sık sorulan sorulara sizin için yanıt verdik.

SEO (Search Engine Optimization), arama motoru optimizasyonudur. Web sitelerinin arama motorlarının sonuçlarında sıralama alması için gerçekleştirilen orta ya da uzun vadeli çalışmaların bütünüdür. SEO çalışmaları ile sadece belirlenen hedef kelime/kelime gruplarında değil, ilgili kelimelerde de sıralamalar elde edersiniz.

“Beyaz Şapka” anlamına gelen White Hat, SEO çalışmaları sonucunda Google’da ulaşılan sıralamada kalıcı olmayı hedefler. White Hat SEO, ancak web sitesindeki içeriklerin kaliteli olmasıyla etkili hale gelir. Temelinde içeriklerin özgün ve güncel olması, içeriklerde yer alan görsellerde telif sorununun bulunmaması ve özgün olması, etiketlemenin doğru yapılmış olması, siteye alınan dış bağlantıların doğal olup ve içeriklerin ziyaretçi yorumuna açık olması gibi çok sayıda kriter bulunur.

Bir web sitesinin dijital platformlarda tanıtılması için yazılan, bilgilendiren, ziyaretçileri ikna edebilen ve aksiyon almaya teşvik eden yazılardır. Tanıtım yazılarında o web sitesinin yanı sıra marka, hizmetler ve ürünler açıklanır.

SEO çalışmalarında öncelikle web sitesiyle ilgili sorunlar belirlenir ve çözümleri üzerine çalışılır. Bu süreçte ilgili web sitesi de üzerine düşen görevleri yerine getirdiği takdirde çalışmalardan daha hızlı sonuç alınır. SEO çalışmalarının sonuçlarının görülme hızı hedeflenen anahtar kelimenin rekabetine göre değişmektedir.

SEO çalışması başarıya ulaştığında ve web siteniz Google’da üst sıralara yerleştikten sonra orada kalacağının bir garantisi yoktur. Google algoritmasının sürekli yenileniyor ve değişiklik yapılıyor olması; web sitesi ile ilgili yapılan SEO çalışmalarının da güncellenmesini gerektirebilir. Bu nedenle istikrarla uygulanan SEO çalışmalarının başarı oranı daha yüksektir.

Bir web sitesinin kolay kullanılır tasarıma sahip olması ziyaretçileri olumlu etkiler. Google’ın arama motoru botları da kolay kullanımlı tasarımları önemser. Bu yüzden web sitenizin tasarımının kullanıcı deneyimine uygunluğu ve hızlı çalışıyor olması SEO’un başarısında etkilidir. Bu kriterlere uygun olmayan web siteleri için yeni tasarım önerebilmekteyiz.

Bize ulaşmanız halinde mevcut internet sitenizi inceliyor, sitenize uygun SEO planını çıkartarak sunuyoruz. Bu incelemeler sırasında sitenizde teknik sorunlar tespit etmemiz halinde size bildiriyor, sorunların düzeltilmesini bekliyoruz. Bu sayede Google’ın sitenizi sıralamaya almasının önündeki engelleri kaldırmış ve SEO çalışmalarının başarı oranını artırmış oluyoruz.

Öncelikle web sitenizin Google’dan ne sebeple ve hangi cezayı aldığı tespit edilir, bu cezanın kaldırılması için çözüm yoluna gidilir. Google tarafından ceza alan sitelerde kimi zaman tüm site sıralamadan kaldırıldığı gibi, kimi zaman da sitenin bazı sayfaları kaldırılır. Bu durumun tespitinden ve çözümünden sonra SEO çalışması yapmak daha uygun olacaktır.

Web sitenizin içinde bulunduğu sektör ve faaliyet alanınıza uygun anahtar kelimeler yapacağımız araştırmalar ve analizler sonucunda profesyonellerimizce belirlenir.

E-Ticaret siteleri için SEO çalışması yaparken sektörünüz dikkate alınır. Hedef kitlenin web sitenizde sunduğunuz ürün ya da hizmete arama motorları aracılığıyla kolayca ulaşabilmesi gerekir. Bu kapsamda da anahtar kelime, rakip, bağlantı ve diğer analizler gerçekleştirilir.

SEO çalışmaları uzun soluklu ve rekabete dayalı bir süreçtir. SEO bütçenizi hedeflediğiniz anahtar kelime belirler. Bütçenizin düşük olması halinde SEO çalışmasında başarıya ulaşma süreci uzasa da imkansız değildir. SEO çalışmaları başladıktan sonra sitenizdeki ziyaretçi trafiğinde artış görülür. Düşük bütçeli SEO çalışmalarında da web sitenizin trafiğini artırmak mümkündür.

Web sitenizle ilgili yaptığımız incelemeler sonucunda hatalar bulmamız halinde bunları size bildiriyoruz. Yazılım ekibiniz yoksa size bu konuda da destek verebiliyoruz.

SEO çalışmaları ile ilgili belirli bir fiyat bulunmamaktadır. Sitenizle ilgili SEO çalışması için size fiyat verirken web sitenizin domain yaşı, SEO hizmetinin içeriği, siteniz için hedeflediğiniz sıralama ölçütü, hizmetten ne kadar sürede sonuç almak istediğiniz gibi kriterleri göz önünde bulunduruyoruz.

Yaptığımız SEO çalışmalarının nasıl ilerlediği, stratejinin hangi aşamasında olduğumuz ve internet sitesine etkilerini görebileceğiniz raporlar sunuyoruz. Bu raporlarda sitenize belirli zaman aralıklarında kaç kişinin girip çıktığı, sitede ne kadar kaldıkları, rakip analizleri, keyword analizleri gibi pek çok bilgiye yer veriyoruz.

SEO çalışmalarının belirli bir süre yapılması ve sitenin sıralamada yükselmesi, çalışmalar devam etmediği takdirde aynı sıralamada kalınacağı anlamına gelmez. Google sıralamasında SEO sayesinde edindiğiniz sıralamada kalabilmek için SEO çalışmasına devam edilmesi gerekmektedir. SEO sonucunda sıralamada bir süre de olsa kalıcı olmak web sitenizin doğru çalışmasına da bağlıdır. Ancak unutmamanız gereken siz SEO çalışmasını sonlandırdığınızda rakiplerinizin hala devam ediyor olma ihtimalidir.

SEM çalışması için harcanan bütçe ile web sitenize ziyaretçi akışını artırılabilir, ancak sitenizin Google sıralamasını etkilemez. Reklam vermek anlık ziyaretçi sayısı artışı sağlarken, SEO çalışması için harcadığınız bütçe sitenizi sıralamada üst sıralara taşır.

İletişim

Aklına takılan başka soru mu var? İletişim kuralım.

Keşfet
Kaydır